YOGARETREAT ONLINE


BÄCKENBOTTEN & NERVSYSTEMET


Upplev hur du med kraften från ditt nervsystem kan lindra underlivssmärta och få din bäckenbotten att slappna av.

KÖP INSPELNINGEN

YOGARETREAT ONLINE

BÄCKENBOTTEN
&
NERVSYSTEMET


Upplev hur du med hjälp av ditt nervsystem kan lindra underlivssmärta och få din bäckenbotten att slappna av.

KÖP INSPELNINGEN

Fight, flight och freeze. Kanske har du hört talas om dessa responser som ditt nervsystem kan ta till vid olika typer av hot? 

Det är förstås jättebra att vi har dessa försvar när något sker som riskerar att skada oss, till exempel att vi snabbt måste hoppa undan för en bil eller att vi ryggar tillbaka för att vi håller på att trampa på en orm.

Men visste du att när vi upplever smärta reagerar vårt nervsystem på samma sätt? Vår kropp tror att vi är i fara och skickar ut signalen att slåss, springa iväg eller att gå in i kollaps.

Den goda nyheten är att när du väl förstår hur ditt nervsystem fungerar kan du använda denna kunskap som strategi för att lindra din underlivssmärta.

Vem är yogaretreatet för?

Den här dagen riktar sig till dig som har ont i underlivet eller bäckenbotten och som vill lära dig hur du med hjälp av ditt nervsystem lindrar din egen underlivssmärta och får din bäckenbotten att slappna av.

Kanske har du varit hos vården och fått tips om stretchning, inre massage och smörjövningar, men du upplever att detta inte ger dig en långvarig lindring.

Bäckenbotten och nervsystemet är beroende av varandra så därför behöver vi ofta arbeta med bägge delar för att bli av med långvarig överspändhet och smärta.

Detta kan vara den sista pusselbit du saknat, och som har gjort att tidigare program du provat, inte har haft så god effekt.

Retreatet passar även dig som i ditt yrke möter kvinnor som är spända och har smärta i bäckenbotten. Genom att du får kunskap om nervsystemsreglering kommer du att kunna hjälpa kvinnorna ytterligare.

Upplägg:

Under yogaretreatet Bäckenbotten & Nervsystemet som sker online 28:e augusti, kommer du att få uppleva det viktiga samspel som finns mellan din bäckenbotten och ditt nervsystem.

Under den här dagen kommer vi att använda oss av hjärnträning och så kallade novel movements (nya rörelsemönster) som kroppen inte är van vid.

På det sättet kan vi lura hjärnan och få kroppen att inte göra det den normalt gör vid rörelse, vilket ofta är att spänna sig.

Du kommer även att få prova på hur du kan arbeta med avslappning i bäckenbotten på ett traumaanpassat och tryggt sätt.

Det är viktigt att försiktigt närma sig underlivet eftersom området kan vara triggande för många som har underlivssmärta och/eller varit med om trauman.

Retreatet sker online via Zoom som är gratis att ladda ned till datorn eller telefonen.

Schema:

Retreatet börjar kl.09.00 lördagen den 28:e augusti och avslutas kl.12.30.

kl. 09.00-09.45: Yogaklass för känsliga nervsystem

kl. 09.45-10.00: Paus

kl. 10.00-11.15: Föreläsning: Bäckenbotten och Nervsystemet. Vad finns det för koppling finns mellan bäckenbotten och nervsystemet och hur lugnar vi nervsystemet så att bäckenbotten kan slappna av?

kl. 11.15-12.00: Traumaanpassad yogaklass för bäckenbotten 

kl. 12.00-12.30: Frågestund och avslut

Alla som anmäler sig kommer att få inspelningen utskickad efteråt. Du kan ladda ned inspelningen till din dator.

Investering

795 kronor

  • Inspelning av yogaretreatet på 3,5 h som kan laddas ned till din dator.
KÖP INSPELNINGEN

Det finns så mycket hopp...

Jag bryr mig oerhört mycket om mina elever och jag är så glad när jag ser och får höra om alla deras förbättringar och genombrott.

Hej, jag heter Frida Trönnberg

Jag hjälper kvinnor som har överspändhet och värk i bäckenbotten att slappna av och minska värken med hjälp av yoga, nervsystemsreglering och kroppsbaserade metoder.

Jag fick en förlossningsskada när min dotter föddes 2018. Eftersom knipträningen jag fick ordinerad av vården endast gjorde mig sämre (på grund av att jag var överspänd) sökte jag mig utanför Sverige och fann andra övningar som fick min smärta att försvinna.

I mina klasser utgår vi från ett helhetsperspektiv genom att skapa en djup trygghet i ditt nervsystem tillsammans med tekniker som får din bäckenbotten att slappna av.

Du kan massera och sträcka ut bäckenbotten hur mycket som helst, men om nervsystemet är irriterat kommer det inte att ha en långvarig effekt.

Därför är grunden i mina kurser att arbeta med nervsystemet och bäckenbotten tillsammans eftersom hela kroppen hänger ihop.

I mina klasser hämtar jag inspiration från mina utbildningar inom bland annat bäckenbottenyoga, yoga vid kronisk smärta, traumaanpassad yoga, Feldenkraismetoden, Franklinmetoden®, postpartumträning och Somatic Experiencing®.

Teknikerna jag visar är inte avancerade och det spelar ingen roll om du har yogavana eller inte. Det spelar heller ingen roll om du har eller inte har fött barn.

Mitt mål är att lära dig effektiva övningar så att du kan hjälpa dig själv och din bäckenbotten att hitta avslappning, återhämtning och få smärtlindring.

Du kan minska din egen underlivssmärta och överspändhet i bäckenbotten. Du behöver bara veta hur du ska göra. Det är precis det du kommer att lära dig under den här dagen då vi låter ditt nervsystem få guida din bäckenbotten till avslappning.

Frågor och svar: