DROP IN YOGAKLASSER ONLINE FÖR BÄCKENBOTTEN

 


TEMA: YOGA SOM SMÄRTLINDRING

KÖP INSPELNINGEN

DROP IN YOGA FÖR BÄCKENBOTTEN

TEMA: YOGA SOM SMÄRTLINDRING


11:E AUGUSTI KL.20.00

ANMÄL DIG

Vad är drop in yoga?

Du betalar bara för klassen och dyker upp live eller tittar på inspelningen efteråt. Du har tillgång till inspelningen under 30 dagar. Genom drop in yoga anmäler du dig inte till någon längre kurs utan du kan välja att gå på de klasser som har ett visst tema som tilltalar dig.

Onlineyogan hålls via Zoom som är gratis att ladda ned till dator/mobil.

Yoga som smärtlindring

Vid långvarig smärta känner man sig ofta inte trygg och vill fly från den egna kroppen. Du kanske upplever att din kropp har svikit dig och att kroppen, som en gång var en trygg plats, nu är ett fängelse eller en krigszon.

Att känna sig inlåst i en kropp som inte fungerar som man vill, gör ofta att man känner sig ledsen, frustrerad och besviken, vilket ytterligare ökar stressresponsen, och således också muskelspändheten, i kroppen.

Om det finns smärta i ditt underliv, åtföljs det alltid av muskelspänningar. Om du lägger handen på en varm platta kommer du reflexmässigt att dra undan handen. Samma sak sker när du har ont i underlivet: bäckenbottenmusklerna kommer instinktivt att dra ihop sig för att skydda dig.

När du har haft ont i underlivet en längre tid har din hjärna anpassat sig till att förvänta sig att området är i fara och det skickar därför ut smärtsignaler hela tiden även fast vävnaden är läkt. Detta kallas för smärtsensitisering, dvs underlivet har blivit extra känsligt för smärta, stimuli och beröring.

Med en mjuk yogapraktik kan vi upptäcka vilka rörelser som är smärtfria och förändra hjärnans förväntningar på att en viss rörelse kommer att leda till smärta. På det sättet omprogrammerar vi hjärnan och lugnar nervsystemet så att stressresponsen och smärtan minskar.

Förutom att ge smärtlindring, kan yogan mjukt sträcka ut spända muskler så att du blir rörligare och även starkare.

Det finns mycket forskning som visar att yoga och mindfulness minskar kronisk smärta, trötthet och katastroftankar samt ökar livskvaliteten hos dessa patienter. 

Under den här yogaklassen kommer jag att visa dig effektiva tekniker som ger dig smärtlindring.

Vem är klassen för?

Yogaklassen riktar sig till kvinnor/personer med vagina som har smärta i bäckenbotten eller underlivet och som vill lära sig värdefulla verktyg för att minska den smärtan.

I den här yogaklassen kommer vi att fokusera på andningsövningar, meditation, mindfulness och mjuka yogapositioner så att du får smärtlindring och kan röra dig lättare.

Vi kommer även fokusera på att nedreglera nervsystemet och att slappna av i musklerna i och runt bäckenet.

Investering

200 kronor

  • Yogaklassen är 1 h lång exklusive 15 min frågestund i slutet.
  • Du får tillgång till inspelningen i 30 dagar, dvs till och med 11:e september.
KÖP INSPELNINGEN

Hej, jag heter Frida Trönnberg

Jag hjälper kvinnor som har överspändhet och värk i bäckenbotten att slappna av och minska värken med hjälp av yoga.

Jag fick en förlossningsskada när min dotter föddes 2018. Eftersom knipträningen jag fick ordinerad av vården endast gjorde mig sämre (på grund av att jag var överspänd) sökte jag mig utanför Sverige och fann andra övningar som fick min smärta att försvinna.

I mina klasser hämtar jag inspiration från mina utbildningar inom bland annat pelvic floor yoga, yoga for chronic pain, Somatic Experiencing®, traumaanpassad yoga, Feldenkreismetoden och Franklinmetoden.

Teknikerna jag visar är inte avancerade och det spelar ingen roll om du har yogavana eller inte. Det spelar heller ingen roll om du har eller inte har fött barn.

Mitt mål är att lära dig effektiva övningar så att du kan hjälpa dig själv och din bäckenbotten att hitta avslappning, återhämtning och få smärtlindring.