DROP IN YOGAKLASSER ONLINE FÖR BÄCKENBOTTEN

 

TEMA: STARK UTAN KNIP 


23:e juni kl. 20.00

ANMÄL DIG

DROP IN YOGA ONLINE FÖR BÄCKENBOTTEN

TEMA: STARK UTAN KNIP


23:E JUNI KL. 20.00

ANMÄL DIG

Vad är drop in yoga?

Du betalar bara för klassen och dyker upp live eller tittar på inspelningen efteråt. Du har tillgång till inspelningen under 30 dagar. Genom drop in yoga anmäler du dig inte till någon längre kurs utan du kan välja att gå på de klasser som har ett visst tema som tilltalar dig.

Onlineyogan hålls via Zoom som är gratis att ladda ned till dator/mobil.

Tema: Stark utan knip

Har du fått höra att du bara ska knipa lite till så kommer dina problem försvinna? Du kniper och kniper men problemen är kvar eller blir till och med värre!

Om det enda verktyg du har är knipträning kommer du att använda dig av det för att försöka bota alla möjliga underlivsproblem. Detta ger sanning till ordspråket: Om du endast har en hammare så ser allt ut som en spik.

Om knipträning inte fungerar för dig behövs en annan approach.

Jag använder mig av yoga för att hjälpa kvinnor att stärka sin bäckenbotten, sänka stress och minska överspändhet i bäckenbotten (som många gånger kan bero på för intensiv knipträning).

För att bäckenbotten ska fungera optimalt krävs inte bara en flexibel och stark bäckenbotten, utan att andningen är funktionell, att hållningen är god, att höfter, säte och fötter är rörliga och starka. Dessutom krävs att du kan hantera buktrycket på ett bra sätt.

God bäckenbottenhälsa är uppbyggt på dessa pelare och vi behöver jobba med samtliga för att bäckenbotten ska må så bra som möjligt.

I mitt arbete möter jag många kvinnor som är i precis lika situation som jag en gång var i (överspänd bäckenbotten).

De har lyckats minska överspändheten och bäckenbottensmärtan med hjälp av avslappning, men så fort de försöker stärka upp bäckenbotten faller de tillbaka in i överspändhet igen. 

Det blir moment 22: De kan inte träna för de blir överspända i bäckenbotten, men samtidigt måste de bygga styrka för annars blir ofta inte helt av med överspändheten. 

Efter tillräckligt många bakslag accepterar tyvärr många kvinnor att de inte kan träna eftersom de enbart får ökade problem av rörelse.

Jag ska berätta en viktig sak för dig:

Det går att stärka bäckenbotten utan knipträning och utan att förvärra spändhet i bäckenbotten.

I nästa drop in yogaklass som sker 23:e juni kl.20.00 kommer jag att visa dig hur. 

Vem är klassen för?

Yogaklassen riktar sig till kvinnor som är spända i bäckenbotten och som vill lära sig stärka sin bäckenbotten på ett skonsamt sätt utan att knipträna. Tecken på att bäckenbotten är spänd är smärta i underliv, svanskota, höfter, ljumskar, kissnödighetskänsla, smärta vid samlag, gynundersökning eller av att föra in en tampong/menskopp.

Under klassen kommer vi att varva mina favoritövningar för att stärka bäckenbotten, magen och insida lår tillsammans med avslappningstekniker för bäckenbotten. Denna balans förhindrar att bäckenbotten blir ytterligare spänd samtidigt som du ändå kan bli starkare och förbättra din rörlighet.

Det är bra om du har övat på avslappning i bäckenbotten ett tag innan (gärna via mina övningar på Instagram heltunderliv).

Investering

185 kronor

  • Yogaklassen är 1 h lång och sker 23:e juni kl. 20.00
  • Du får tillgång till inspelningen till och med 23:e juli
KÖP NU

Hej, jag heter Frida Trönnberg

Jag hjälper kvinnor som har överspändhet och värk i bäckenbotten att slappna av och minska värken med hjälp av yoga.

Jag fick en förlossningsskada när min dotter föddes 2018. Eftersom knipträningen jag fick ordinerad av vården endast gjorde mig sämre (på grund av att jag var överspänd) sökte jag mig utanför Sverige och fann andra övningar som fick min smärta att försvinna.

Jag har opererats två gånger för min förlossningsskada och använt mig av andra metoder än knipövningar för att stärka min bäckenbotten igen. Jag har svart bälte i ju-jutsu och är glad över att kunna vara tillbaka i dojon igen.

I mina klasser hämtar jag inspiration från mina utbildningar inom bland annat pelvic floor yoga, traumaanpassad yoga, Feldenkreismetoden och Franklinmetoden.

Teknikerna jag visar är inte avancerade och det spelar ingen roll om du har yogavana eller inte. Det spelar heller ingen roll om du har eller inte har fött barn.

Mitt mål är att lära dig effektiva övningar så att du kan hjälpa dig själv och din bäckenbotten att hitta avslappning, få smärtlindring och skonsamt bygga styrka.